Блокчета в Скрач

Курс :

Въведение
в програмирането със
"Scratch!" - ниво 1

Какво представлява курсът?

„Въведение в програмирането със ‚Scratch‘“ e курс, който ще запознае участниците с фундаменталните концепции на компютърното програмиране. За целта се използва интегрираната среда за разработка и визуален език за програмиране Scratch. Този език не изисква интензивно писане от клавиатурата, а вместо това работи чрез „drag and drop” – сглобяване на визуални блокчета в последователност от инструкции. Това го прави много подходящ за деца, младежи и начинаещи програмисти от всички възрасти. По време на курса участниците ще създават анимации и игри и ще решават интересни проблеми и пъзели, като по този начин ще развиват въображението и критичното си мислене. След успешно приключване на курса, участниците ще могат да продължат обучението си във „Въведение в програмирането със ‘Scratch’” ниво 2 – където ще надградят знанията си и ще се подготвят да преминат към изучаването на по-сериозни езици за програмиране.

За кого е подходящ курсът?

Курсът не изисква предварителна подготовка в областта на компютърното програмиране. Нужно е участниците да са работили с компютър – да могат да навигират с мишката по екрана, да могат да въвеждат символи от клавиатурата, да могат да стартират десктоп приложения като уеб браузър, калкулатор и т.н.

Ученици програмират компютри

Кога, къде и как се провежда?

Курсът стартира на 2ри ноември 2021г. Участниците са разделени в групи от максимум 10 човека. Продължителността на курса е един месец или общо осем занятия. Всяко занятие е с продължителност от 90-100 минути, което се равнява на минимум 12 часа за целия курс. Занятията се провеждат 2 пъти в седмицата в сградата на читалище „Слънце“, град Ихтиман. До компютърната зала се стига през централният вход. За участниците са осигурени лаптопи.

Вход към компютърната зала

Кой е преподавателят?

Инструктор за курса е Костадин Динков. Той има дългогодишен опит в компютърното програмиране и по-специално в областта на уеб приложенията и компютърните игри. Владее редица компютърни езици като C#, Javascript, C и Python. Започва да се занимава с програмиране като ученик през 1990г.

Снимка на преподавателя.

Колко струва?

Цената на курса е 60лв. Заплащането се извършва в канцеларията на читалището.

Записване

Курсът е отворен за ученици от 5ти и 6ти клас.

В момента се разработват курсове и за други възрастови групи, които се очаква да стартират след януари 2022г. Ако не попадате в текущата възрастова група, но имате интерес към бъдещите ни предложения, запишете се за нашият бюлетин, чрез който ще ви осведомяваме за най-новите курсове и обучения, провеждани от Киберлаб Ихтиман. Друг начин да получавате информация за дейността ни е като просто посещавате този сайт, който ще бъде периодично обновяван с актуална информация.

Поради това, че местата за курса са твърде ограничени, моля за записване се свържете директно с преподавателя по телефон или имейл. Моля, имайте предвид, че за записването ще e нужно да ни предоставите телефон и ел. поща за обратна връзка с родител на ученика.

телефон за връзка
Костадин Динков
0879 137 265

имейл:
kiberlab.net@gmail.com

Искате още информация?

Вашата заявка не може да бъде обработена.Моля опитайте пак.
Вие успешно се абонирахте за нашият информационен бюлетин.

Абонирайте се за нашия информационен бюлетин за да получавате актуална информация за предстоящи курсове и събития.

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use